Відбулась перша зустріч партнерів проекту “Мережа центрів професійних компетенцій в сфері зеленого водню (H2COVE)”

12-13 березня в Бергені (Норвегія) сорок учасників вперше зустрілися для співпраці над проектом «Hydrogen Centres of Vocational Excellence (H2COVE)». Проект офіційно стартував 1 березня 2024 року і протягом наступних 4 років стане центром нових компетенцій у швидкозростаючому водневому секторі.
Учасники не тільки познайомилися один з одним, але також з досягненнями та потенціалом у сфері водневих інноваційних технологій, потребами ринку та рівнем готовності кожного регіону, який бере участь у проекті.
Кліматичні виклики змушують європейське співтовариство шукати нові джерела енергії та дозволяти діловому світу досягати успіху з цим. Важливо розвивати необхідні навички та знання. Саме тому у проекті H2CoVE, серед іншого, буде створена карта компетенцій, яка вказуватиме, який тип компетенції потрібен для відповідних професій у галузі водню.
За оцінками, розвиток ланцюгів доданої вартості водню в Європі створить близько одного мільйона робочих місць до 2030 року та до 5 мільйонів до 2050 року. Для цих робочих місць будуть потрібні висококваліфіковані працівники.
Проект H2CoVE має на меті залучити до проекту 800 зацікавлених сторін із компаній, а також 150 викладачів різних професійних рівнів, які братимуть участь у програмі «Навчіть тренера». Йдеться про те, щоб ті, хто викладає, краще виконували свою роботу. Проект надасть пропозиції щодо додаткової та подальшої освіти для тисячі співробітників, а також поставить конкретні завдання як відправну точку для студентських конкурсів (загалом 140 учасників) і мінімум 12 проектів, бакалаврських та/або магістерських робіт.

Більше про проєкт тут