Прикарпатський еко-енергетичний кластер запрошує приєднатись до Фестивалю Енергоефективних Рішень

Прикарпатський еко-енергетичний кластер запрошує приєднатись до Фестивалю Енергоефективних Рішень, що відбудеться 8 жовтня з 11.00-14.00 за адресою: міська Ратуша, площа Ринок
//www.facebook.com/events/1839531383044187/?active_tab=about
Фестиваль Енергоефективних Рішень відбудеться в рамках еко-форуму Енергія Змін 2017/ Power Shift 2017 (6-8 жовтня) – це вже 6-й міжнародний форум, що об’єднує активістів та представників громадських організацій для обміну знаннями і досвідом, які необхідні для вирішення проблеми зміни клімату.
З 6 по 8 жовтня в Івано-Франківськ приїдуть активісти з України, Білорусії, Грузії, Киргизстану, Росії, Індонезії, які цікавляться:
● екологією, змінами клімату та зеленою енергетикою;
● сталим транспортом
● урбаністикою та архітектурою;
● соціологією та екологічною освітою,
● інноваційними рішеннями для сталого розвитку та розвитком спільнот.

Основна мета Фестивалю Енергоефективних Рішень – це привернути увагу мешканців міст до проблеми зміни клімату та показати яким чином працюють енергоефективні технології, що доступні на території Івано-Франківська.

Загальна концепція заходу складається з 4 частин:

● Презентація енергоефективних рішень від учасників Прикарпатського еко-енергетичного кластеру (ЕКО Енергія Центр, Енергія Сонця, СТЕМ, LBiotech, Вольт, дослідницька лабораторія Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, конструкторське бюро по будівництву пасивних будинків) та інші.
● Інтерактив з мешканцями міста через інформаційний квест від учасників кластеру.
● Розробка анкети учасниками форуму Енергії Змін разом із експертами дослідницького центру CEDOS та опитування мешканців міста. Анкетування на тему “обізнаність мешканців про проблему та прояви зміни клімату в Івано-Франківську”. Учасники форуму 65+ людей взаємодіють із місцевою громадою через анкетування на тему “обізнаність мешканців про проблему та прояви зміни клімату в Івано-Франківську”, результати опитування будуть проаналізовані та відображені у відео-роботі.
● Зйомка відео про фестиваль та флешмоб в соціальних мережах із поширенням відео-ролику, що розкриває проблематику міста Івано-Франківська, викликану зміною клімату та варіанти вирішення проблеми.

Приєднуйтесь!
● Місце: Площа ринок, Ратуша
● Дата: 8 жовтня
● Час проведення: 11-14 години.

“Ми прагнемо, щоб кліматичні спільноти об’єднувались, розвивались у кожному місті і якісно змінювали міське середовище та довкілля. У містах має бути більше чистого повітря, зелених зон, велодоріжок, острівців захисту від спеки, джерел чистої енергії та громадських просторів для навчання і розвитку. “Час переходити від слів до дій”, як довела наша спільна із місцевими ініціативами акція “День Дій”, що відбулась у 15 містах регіону Східної Європи, Кавказу та Середньої Азії у червні цього року. Багато чудових людей із регіону поділяться досвідом самоорганізації та співпраці з місцевою владою, щоб разом працювати над розробкою та прийняттям сталих рішень. Зміни починаються з тебе!” – Світлана Романко, кампейнерка 350.org в Східній Європі, Кавказі та Центральній Азії.

За 3 дні учасники будуть вчитись та ділитись кращими практиками з України та світу, серед яких: Юрій Филюк, співзасновник та керівник платформи “Тепле Місто”, підприємець, співвласник компанії “23 ресторани”; Олександра Сладкова, начальниця управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Львівської міської ради, Наталія Головата, начальниця відділу інвестицій, енергозбереження та муніципального розвитку, м. Долина; Максим Терлецький, керівник проектів КП “Інститут Міста”, Львів; Сергій Адамович, координатор ГО “Поступовий гурт франківців” та депутат Івано-Франківської обласної ради, Тетяна Шауро, медіа-координатор CAN (Climate Action Network) в Східній Європі, Кавказі та Центральній Азії; Marianne Koch, координаторка міжнародних тренінгів 350.org; Devin Maeztri, експертка з міжнародного руху 350.org та інші.
Більше інформації в програмі форуму: //www.facebook.com/events/125128938119974/

Довідка:
Організатори форуму: УМКА в співпраці з Міжнародною громадською організацією 350.org за підтримки представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.
Національний партнер – Українська Кліматична Мережа
Головний партнер: DRA, Brot für die Welt.
Партнери в місті Івано-Франківськ Прикарпатський еко-енергетичний кластер,
ГО “Поступовий Гурт Франківців”, Університет Короля Данила,.
Інформаційний партнер: ЕКОПРОСТІР