ПЕЕК і EU-Ukraine Cluster Policy Learning and Matchmaking Event 2018

З 26.03 по 28.03.2018 в Києві відбулась EU-Ukraine Cluster Policy Learning and Matchmaking Event 2018 – міжнародна зустріч кластерів з усієї Європи, що відбувалась у контексті індустріального діалогу ЄС та Україною. Організаторами події були Генеральний директорат внутрішнього ринку, промисловості, підприємництва та малих та середніх підприємств (DG GROW) Європейської комісії та міжнародна консалтингова компанія PwC в кооперації з Європейською платформою співпраці кластерів (European Cluster Collaboration Platform).

На зустрічі Прикарпатський еко-енергетичний кластер, в особі керівника – Людмили Шийко, презентував тему “Міжнародна співпраця: бар’єри та вигоди”в контексті спільного з угорським золотим кластером ArchEnerg Innovative International Cluster of Duilding Trade and Renewable energy проекту з кооперації в рамках програми пітримки східного партнерства (EaP Plus Cluster Grant scheme), представник від ArchEnerg – Ramon Vivanco Mugarra. А також отримав можливість поспілкуватись про можливу співпрацю з європейськими кластерами, що працюють в сфері енергетики: Oy Merinova Ab – EnergyVaasa cluster (м. Вааса, Фінляндія), Baltic Eco-Energy Cluster (м.Гданськ, Польща), “Inteligentna Energija” cluster RES (м.Загреб, Хорватія), Green Energy Innovative Biomass Cluster (м. Сфінту Георге, Румунія), та обговорити спільну стратегію кластеризації з іншими українськими кластерами: Харківський ІТ кластер, Волинський енергетичний кластер “Innovation energy”, Харківський АгроФуд кластер, Чернівецький ІТ кластер “Cluster Bit” та ін.

Загалом, на зустріч були запрошені Єлизавета Бєньковська, європейський комісар з внутрішнього ринку, промисловості, підприємництва та МСП; Славомір Токарскі,  директор з інновацій та передових технологій DG GroW, Європейська комісія; Крістоф Гішар, тімлід DG GROW; Петер Келлер, Міжнародний та Кластерний відділ Міністерства народного господарства Угорщини; Катажина Куза, Департамент інновацій, Міністерство підприємництва та технологій Польщі; Ніколас Перрін, Посольство Франції в Україні, перший віце-прем’єр мініст України Степан Кубів; Олександр Черних, начальник управління промислової політики Міністерства економічного розвитку та торгівлі України та понад 70 представників 50 кластерних організацій з України та інших 12 країн COSME (Хорватія, Чехія, Фінляндія, Франція, Румунія, Латвія, Литва, Сербія, Іспанія, Ірландія, Польща та Угорщина) з таких галузей як ІТ, агро/продовольство, екоенергетики, будівництва, транспорту та логістики, текстилю.

Протягом події відбулось понад 90 успішних зустрічей, де обговорювались практичні засади щодо успішного здійснення транскордонного та міжгалузевого співробітництва.

“Не існує рецепту хорошої співпраці кластерів, але разом працювати і залишатися об’єднаними є ключовим”, – як зазначив один з доповідачів події – Міхал Пукач з польського R&D кластеру інтернету речей.

Більше тут: //www.clustercollaboration.eu/news/2018-eu-ukraine-cluster-policy-learning-and-matchmaking-event-kyiv 

та

//www.clustercollaboration.eu/event-calendar/2018-eu-ukraine-cluster-policy-learning-and-matchmaking-event

фото: //www.facebook.com/ee.cluster.if/posts/245642515981620