Безкоштовна навчальна програма у проекті SCOBE

Наш угорський партнер золотий кластер – АркЕнерг Інноваційний Міжнародний Кластер Будівництва та Відновлювальної Енергетики (ArchEnerg Innovative International Cluster of Building Trade and Renewable energy) пропонує надзвичайну можливість для тих хто зацікавлений у вітровій енергетиці та відновлювальних джерелах енергії!

SCOBE – це проект співраці бізнес та освітніх організацій координований іспанською компанією Vea Qualitas тривалістю 24 місяці (початок 1 вересня 2017) в рамках програми Erasmus Plus. В проекті задіяно ще 5 організацій: GMI AERO SAS (Франція), MAICH (Греція), Acrosslimits Ltd. (Мальта), Accentuate (North East) Limited (Велика Британія) та ArchEnerg Cluster (Угорщина).

Основна ціль проекту – створити художній змішаний курс навчання орієнтований на осіб задіяних в індустрії ВДЕ. Цільові групи, що можуть бруть участь у тренінгу,- студенти відповідних курсів, які бажають знайти роботу в галузі відновлюваної енергетики, та працівники даного сектора, які хочуть набути нових знань та компетенцій. Студенти отримають практичну підготовку, а дорослі вивчатимуть найсучасніші новітні технології. У цьому навчанні буде залучено щонайменше 60 студентів та 30 дорослих, а за допомогою SCOBE Toolkit майже 3 мільйони людей зможуть отримати спеціалізовані навчальні матеріали, розроблені компаніями Accentuate, GMI, Acrosslimits і MAICH, та отримати можливість в подальшому працювати в галузі енергії вітру.

Згідно з проектом навчального плану, слухачі курсу отримають знання про:

  • типи і конструкції лопатей ротора,
  • аналіз ушкоджень
  • матеріали, що використовуються, а також методи їх тестування,
  • технології та методології вітрової енергетики,
  • правила охорони здоров’я та безпеки,
  • утилізація відходів.

Більш цікавим курс зроблять тести, ігри та відео.

Навчальний план незабаром буде доступний на www.scobeproject.eu, а пізніше безкоштовний навчальний курс для усіх бажаючих.