Навчальні курси по вітровій енергетиці Windpower SCOВE

ПЕЕК радий повідомити про результати проекту нашого партнера – кластера ArchEnerg, який спільно з консорціумом SCOBE працюють над навчальним курсом про технології вітроенергетики!

Проект SCOBE є ініціативою з підготовки курус про Вітрову енергетику, який координується організацією Vea Qualitas із Сарагоси, Іспанія, співпрацюючи з Accentuate- North-East [Великобританія], AcrossLimits Ltd [Maльта], ArchEnerg [Угорщина], GMI Aero [Франція] та MAICH [Греція]. Ця програма має акронім SCOBE [Систематизація співпраці між діловими та освітніми установами] та фінансується протягом двох років за програмою професійної освіти / навчання Erasmus Plus – Strategic Partnerships.

Після декількох місяців інтенсивної роботи навчальна програма Windpower завершена. Два курси розробляються Середземноморським агрономічним інститутом в Ханьї [Греція] у співпраці з GMI Aero [Франція] та Accentuate- North-East [Великобританія].

Перший курс називається Ввступ в енергію вітру. Це тестовий курс, призначений для людей, які не мають попередніх знань про відновлювані джерела енергії. Студенти дізнаються про генерацію вітрової електроенергії; наземні та інші вітрові турбіни; вплив вітрових електростанцій на навколишнє середовище та багато іншого.

Другий курс називається Інспекція та ремонт лопатей ротора. Цей курс призначений для людей, які вже мають досвід використання відновлюваних джерел енергії та які зараз працюють у цій сфері. Навчальна програма включатиме інформацію про конструкцію лопатей ротора, типів використаних волокон / композитних матеріалів та аналіз пошкоджень. Визначено процедури охорони здоров’я та безпеки. До кінця цього курсу студенти будуть розуміти, як принцип роботи, а також методи налагодження та ремонту.

Кожен курс  тривалістю тридцять годин. Обидва курси завдяки AcrossLimits Ltd [Мальта] будуть доступні як програми електронного навчання. Цей підхід в режимі он-лайн-навчання має забезпечити приємне поєднання відео та тестів.

Якщо ви зацікавлені в одному з цих курсів, докладніше про них можна дізнатись на платформі www.scobeproject.eu.