Робочі зустрічі спільного Українсько-Угорського проекту EaP Plus

7-9.03.2019 та 11-13.03.2019 відбулись зустрічі учасників кластеру ПЕЕК та АркЕнерг в рамках спільного українсько-угорського проекту EaP Plus. Для учасників кластеру – малого й середнього бізнесу, це гарна нагода познайомитись із підприємствами Угорщини, а також можливість започаткувати B2B співпрацю, взаємно відкривши таким чином ринки обох країн та Євросоюзу.

Учасники першої зустрічі – представники компанії Електрік Груп відвідали м.Сегед та завдяки кластеру АркЕнерг познайомились з компаніями зі сфери своєї діяльності – сонячної та вітрової енергетики  3 COMM LINE Kft. та Aeroenergi Kft. Хоча Угорщина це сусідня країна, проте клімат та економічні умови для ВДЕ значно відрізняються, тож компаніям з цієї галузі є чому взаємно повчитись.

“Під час візиту ми обговорили можливі точки дотику нашої діяльності та потенційні проекти для співпраці. Зокрема угорських колег зацікавила наша технологія конструкцій для сонячних станцій та обладнання, яке ми використовуємо. Запропонували нам працювати над спільними об’єктами закордоном. Щодо вітрової енергетики, яка в Угорщині з’явилась значно раніше ніж в Україні, нам цікавий їхній досвід, зокрема в експлуатації вітрових генераторів різних моделей” – Юрій Михайлюк, директор з розвитку Електрік Груп.

Другий візит компанії Passivehouse Atelier до Horizont Global Ltd, які виробляють металеві конструкції для пасивного будівництва теж пройшов вдало:

“Мені дуже сподобалось, дізнався про нову технологію, що застосовується в будівництві пасивних будинків, яка значно пришвидшує процес і яку заснував канадець угорського походження. Досі не зустрічав подібних рішень в Україні тож це потенційна ніша для співпраці” – Микола Яцинович, засновник пасивного будівництва в Івано-Франківську.