Відкриття платформи та онлайн-курсу SCOBE

Наш партнер – Угорський кластер ArchEnerg разом з партнерами спільного проекту SCOBE оголосили про відкриття платформи та першого навчального курсу. Учасниками цієї програми Erasmus Plus є: Vea Qualitas (Іспанія), Acrosslimits Ltd. (Мальта), MAICH (Греція), GMI (Франція), Акцент (North East) Limited (Великобританія) та кластер ArchEnerg (Угорщина).

Перший навчальний курс вже знаходиться на сайті проекту: www.scobeproject.eu, а повністю він буде готовий до початку травня. Зацікавлені зможуть прослухати курс англійською, грецькою, іспанською, французькою або угорською мовами. В курсі включені навчальна інформація та цікаві відеоролики. Ті, хто бажає пройти курс, повинні зареєструватися, після чого їм буде надано ім’я користувача та пароль. Курси безкоштовні для всіх.

Перший курс під назвою “Вступний курс вітроенергетики” містить загальну інформацію про виробництво електроенергії, історію розвитку вітрових турбін, будівництво берегових і морських вітрових турбін, глобальні виклики зміни клімату та ряд інших цікавих тем,що охоплює область вітрової енергії. Цей курс розроблений для людей, які не мають попередніх знань про енергію вітру. Другий фокусується на композитному ремонті з назвою «Ремонт лопастей вітрових турбін», і студенти можуть дізнатися про типи композиційних матеріалів, необхідне обладнання композитного ремонту, будівництво лопастей ротора і так далі. Цей курс призначений для тих, хто вже має попередні знання про енергію вітру.